Uit de laatste verkoopcijfers van Samsung’s smartwatch Galaxy Gear blijkt dat lang niet iedereen zit te wachten op een draagbare mix tussen een camera en een smartphone. Om de verkoop van de Galaxy Gear aan te zwengelen, heeft Samsung een tweet verstuurd die het jonge, hippe, Snapchat-gebruikende publiek aan te spreken. En twerk-koningin Miley Cyrus.


Samsung richt zich op twerkende Miley met nieuwe Gear-reclame


De tweet in kwestie laat een damesonderbroek zien met de begeleidende tekst ‘Hey Miley, je zou onze Galaxy Gear eens moeten proberen!’. Onder de foto staat ‘Speciaal voor artiesten zonder broekzakken voor hun telefoon’. Het ludieke bericht wijst op de ordinaire kleding- en dansstijl van de Amerikaanse zangeres, die bekend staat om het door haar bedachte ‘twerken’.

Volgens Samsung moet mevrouw Cyrus met een Galaxy Gear om haar pols nog steeds haar sms’jes en notificaties kunnen ontvangen terwijl ze halfnaakt over het podium twerkt. Wat Samsung even lijkt te vergeten is dat de smartwatch alleen werkt in combinatie met grotere apparaten als de Galaxy Note. En die past inderdaad lastig in een slipje.Twerken nét niet in de prijzen

Volgens hardnekkige geruchten zou de Gear erg slecht verkopen, maar Samsung spreekt dit tegen. Eerder schreven we bovendien dat de term ‘twerken’ nét niet het Woord van het Jaar is geworden. De Oxford English Dictionary verkoos namelijk ‘selfie’ als hét woord van 2013.