Kim-Lian van der Meij gaat per 1 januari 2014 aan de slag als presentatrice bij SBS6. Naast een aantal grote shows, gaat zij het presentatieteam van Show Vandaag versterken.

Kim-Lian begon haar carrière als succesvol popzangeres. Met maar liefst negen musicals op haar naam is zij inmiddels ook uitgegroeid tot één van de grootste musicalsterren van ons land. Daarnaast was zij de laatste jaren allround presentatrice voor jeugdprogramma’s en als 'leading lady' in vele avondvullende live amusementsprogramma’s.


Kim-Lian ziet keuze SBS als logische stap

In Show Vandaag lichtte Kim-Lian haar keuze al toe als logische stap in haar carrière. Als belangrijke motief voor haar keuze geeft ze aan dat de Publieke Omroep de komende jaren wegens bezuinigingen minder amusement zal brengen en juist dat soort shows presenteert zij graag. Ze verlaat mede daarom de AVRO, waar ze vorige maand nog het Televizierring-Gala voor haar rekening nam en alle kansen kreeg om zich te ontwikkelen.

Mogelijk presentatie Sterren Springen
Het is niet uitgesloten dat Kim-Lian, naast de showrubriek en enkele nieuwe programma's bij SBS, volgend jaar ook voor Sterren Springen zal worden ingezet. "Kim-Lian is een bijzonder multi-talent die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld als presentatrice” zegt directeur televisie Remko van Westerloo. ”Zij weet met haar enthousiasme, inlevingsvermogen en echtheid te overtuigen. Kim past buitengewoon goed bij SBS6 en ik ben zeer blij met haar komst naar de zender.”