In een poging om meer mensen gebruik te laten maken van de digitale betaaldienst Google Wallet brengt internetgigant Google een fysieke betaalpas uit. De creditcard komt in eerste instantie alleen uit in Amerika en kan gebruikt worden om aankopen te doen via Google’s digitale portemonnee.


Google Wallet nu ook als fysieke betaalkaart


Google’s eigen betaalkaart is compatibel met de betaalsystemen van creditcardmaatschappij Mastercard en kan daarom ook worden gebruikt in geldautomaten in de Verenigde Staten. Daar geven verschillende winkelketens korting als klanten betalen met een Google Wallet-kaart. Google heeft deze kortingen bedongen om de introductie van de kaart kracht bij te zetten.

De fysieke variant van Google Wallet werkt in principe hetzelfde als een standaard creditcard: de pas is voorzien van een pincode en werkt volgens het debit- en creditprincipe. Wie de kaart wil ontvangen, kan dit aangeven via de website van Google Wallet. De internetgigant stuurt de pas vervolgens binnen twee weken naar klanten toe. De pinpas is vooralsnog niet bruikbaar in Nederland.

Onlangs werd bekend dat de nieuwste versie van Google Wallet gebruikt kan worden op alle Android-telefoons, ook als deze geen ondersteuning kennen voor near field communication (nfc). Voorheen was Google Wallet alleen te gebruiken op Android-telefoons die de nfc-functie ondersteunden. Met deze technologie kunnen twee chips gegevens naar elkaar overbrengen als ze zich dicht bij elkaar bevinden. De functie kan hierdoor bijvoorbeeld gebruikt worden om betalingen uit te voeren.