De echte fans weten wat met Daleks wordt bedoeld en wie er in een blauwe telefooncel door de tijd reist. Dr. Who bestaat vandaag vijftig jaar. Een speciale uitzending is er in 75 landen.

Dr. Who is in Nederland en BelgiŽ niet bij iedereen even populair en bekend, maar in veel landen is de serie al vijftig jaar een inslaand succes. Op 23 november 1963 werd de allereerste aflevering door de BBC uitgezonden. Zelfs Google heeft er een spelletje voor ontworpen.

Jubileum Dr. Who in 75 landen
Sci-fi fans in Groot-BrittanniŽ en in de rest van de wereld zitten vanavond dan ook voor de buis om een stuk tv-geschiedenis mee te maken. De BBC maakte een spectaculaire jubileum-aflevering over de buitenaardse mensenvriend die door de tijd kan reizen. In landen in Afrika en Zuid-Amerika maar ook Canada en de VS (BBC America) of AustraliŽ (ABC TV) kan via televisie en in vele landen via BBC Entertainment, in Finland via YLE , Rusland op de zender Karousel en zelfs in Duitsland via Fox Germany worden gekeken. Ook in honderden bioscopen wereldwijd kan in 2D en 3D op hetzelfde tijdstip dat de uitzending op BBC One komt worden meegekeken. The Day of the Doctor wordt gespeeld door de befaamde David Tennant en daarnaast onder meer Matt Smith, Jenna Coleman with Billie Piper en John Hurt
Dr. Who beŽindigt 3D experiment BBC
Deze speciale aflevering van Dr. Who wordt zaterdag 23 november ook uitgezonden op BBC Red Button HD via de Astra 2 satelliet op 28,2 graden oost (freq. 11023 Hor. - SR 23000 - fec. 2/3 DVB-S2 8PSK - BBC RB HD) en dat in 3D. Dit is wel voorlopig meteen de allerlaatste 3D-uitzending van de BBC, want deze omroep ziet op dit moment weinig in het verder ontwikkelen van en investeren in 3D. De uitzending begint om 20:45 en wordt bovendien herhaald zondagavond 24 november om 20:10 uur. De uitzending is uiteraard ook op de 'gewone' BBC One en daarnaast via BBC One HD te zien, dat naast de satelliet ook door enkele kabelbedrijven zoals UPC wordt aangeboden.