Snow Dogs
20:30 - 22:40 op SBS6
Avontuur (2002) uit Canada
IMDB-rating: 4.9 (14572 stemmen)
Met Cuba Gooding Jr., James Coburn, Sisqó e.aWanneer een tandarts uit Miami een team slee-honden erft, moet hij leren met de dieren om te gaan wil hij ze niet kwijtraken.


America's Sweethearts
20:30 - 22:20 op RTL8
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (40473 stemmen)
Met Julia Roberts, Billy Crystal, Catherine Zeta-Jones e.aHet meest populaire showbizz-koppel gaat uit elkaar gaan na de opnames van hun film uit elkaar. Hun agent wil de film nog flink onder de aandacht brengen en verzint voor de pers een verhaal over het tweetal.


Forces of Nature
20:30 - 22:20 op RTL8
Komedie (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (21597 stemmen)
Met Ben Affleck, Sandra Bullock, Maura Tierney e.aBen staat op het punt om in Savannah met zijn verloofde te trouwen. Op het allerlaatste ogenblik wordt zijn vlucht echter geschrapt en samen met medepassagier Sarah probeert hij een manier te vinden om in Savannah te komen.


In the Shadow of the Sun
23:00 - 00:05 op NED2
Documentaire (2012) uit Tanzania
IMDB-rating: 7.8 (52 stemmen)
Met e.aIn Tanzania verspreiden toverdokters nog altijd het geloof dat de lichaamsdelen van een albino rijkdom en voorspoed brengen. Dat bijgeloof is zo sterk dat albino's moeten vrezen voor hun leven, en in veel gevallen zelfs niet thuis kunnen wonen. Tegen de achtergrond van een reeks brute moorden op albino's proberen twee mannen met albinisme hun droom na te jagen. Josephat voert al een groot deel van zijn leven campagne tegen de discriminatie van albino's en reist van de ene naar de andere gemeenschap om mensen te confronteren met hun daden. Zijn educatie heeft hem door moeilijke tijden geholpen, zegt hij, en nu probeert hij anderen te onderwijzen. De vijftienjarige Vedastus wil niets liever dan een opleiding. Hij is slim en creatief, maar zijn slechte zicht verhinderde een schoolcarrière. Nu hoopt hij vurig op een nieuwe kans bij een speciale school. Om hun doelen te bereiken moeten Josephat en Vedastus niet alleen de vooroordelen van anderen, maar ook hun eigen angsten overwinnen, want achter elke hoek schuilt een moordenaar. Josephat gebruikt daartegen de rede als schild: "We kunnen niet alleen maar vanwege onze kleur vluchtelingen zijn in ons eigen land."


Die Schweizermacher
23:55 - 01:45 op TV5
Komedie (1978) uit Zwitserland
IMDB-rating: 7.1 (591 stemmen)
Met Emil Steinberger, Walo Lüönd, Beatrice Kessler e.aMax Bodmer en Moritz Fischer, twee agenten van de Zwitserse kantonnale politie, stellen een diepgaand onderzoek in naar aanvragers van naturalisatie. Mensen die de nationaliteit willen krijgen van het mooiste, schoonste en rijkste land worden bezocht, bewaakt, bespied, beoordeeld, vergeleken, geëvalueerd en krijgen een cijfer ...