In een tijd van slimme horloges, interactieve brillen en zelfrijdende auto’s moet je als technologiebedrijf met een behoorlijk indrukwekkend apparaat komen als je consumenten nog wilt verrassen. Sony lijkt hierin geslaagd te zijn, want het Japanse bedrijf wil een slimme pruik op de markt brengen.


Sony wil slimme pruik aan smartphone koppelen


De drager van Sony’s slimme haardos kan het apparaat aan zijn smartphone koppelen. Het hoofddeksel vibreert als er een berichtje op de telefoon binnenkomt. Opvallend is dat de drager kan bepalen of de linker- of rechterkant moet trillen bij bepaalde binnenkomende berichtjes.

Gezichtsuitdrukkingen

Sony wil zelfs dat zijn nog te fabriceren slimme pruik gezichtsuitdrukkingen gaan herkennen. Het hoofddeksel moet uitdrukkingen als lachen of boos kijken kunnen koppelen aan een smartphoneactie, zoals het maken van een foto. Ook ziet het bedrijf potentie in de integratie van sensoren die hersengolven en bloeddruk kunnen meten.

Laserpen

Alsof al die ingewikkelde technologie niet genoeg is, wil Sony ook nog eens een laserpen integreren in de pruik. Hoe dit in de praktijk zal werken, valt niet op te maken uit de patentaanvraag. Computer Idee daagt daarom ook iedereen uit om met een handige functie voor een laserpen in de pruik te komen.