Internetreus Google heeft de laatste tijd behoorlijk wat nieuwe gadgets op de markt gebracht en in een reeks nieuw geopende showrooms laat het bedrijf zijn producten zien. In de zogenaamde ‘Winter Wonderlabs’ kunnen bezoekers verschillende computers en tablets van het bedrijf uitproberen.


Google opent showrooms in Amerika


Google hoopt met de zogenaamde pop-up-winkels te profiteren van de koopgolf die over de Verenigde Staten spoelt in aanloop naar de komende feestdagen. In de steden New York, Chicago, Los Angeles, Sacramento en San Francisco zijn de Winter Wonderlabs te vinden, waar bezoekers de nieuwe Nexus-tablets en Chromebooks uit kunnen proberen.

Proberen, niet kopen

Met het openen van zijn eigen winkels lijkt Google in de voetstappen van concurrent Apple te treden. In veel wereldsteden, waaronder in Amsterdam en binnenkort ook in Haarlem, heeft Apple winkels geopend waar producten van het technologiebedrijf kunnen worden uitgeprobeerd. Waar de Apple Stores echter verschillen met Google’s Wonderlabs is dat er in Google’s winkels niks gekocht kan worden. Producten kunnen daar alleen uitgeprobeerd worden. Wie iets wil kopen, wordt doorverwezen naar het internet.

Drijvende winkel

Ondertussen werkt Google aan een aantal andere, grotere showrooms, waaronder een drijvende winkel in de haven van San Francisco. Het Google-bouwwerk, dat voor een groot deel uit gerecyclede containers bestaat, moet duizend bezoekers per dag de mogelijkheid bieden om de nieuwste producten en diensten van de zoekmachinegigant uit te proberen, terwijl het langs verschillende plekken in de baai van San Francisco vaart.