Wie dacht dat er geen saaier online computerspel bestond dat het legendarische ‘Desert Bus’ – een spel waarin je urenlang doelloos met een schoolbus door de woestijn moet rijden – heeft het mis. Toegegeven, de schoolbussimulator is lastig te overtreffen, maar spellenmaker Rajeev Basu heeft een geduchte tegenstander uitgebracht. Waiting In Line 3D is precies wat de titel doet vermoeden: een game waarbij je in de rij moet wachten. En niks anders.


Wachtrijsimulator is met opzet het saaiste spelletje ooit


Waiting In Line 3D en Destert Bus zijn van het genre ‘anti-games’, computerspellen die met opzet zo irritant of saai mogelijk gemaakt zijn. Technologiesite Wired ontdekte de wachtrijsimulator, die op het eerste gezicht veel weg heeft van het klassieke schietspel Doom. Maar laat je niet foppen: in Waiting In Line 3D zitten geen monsters, wapens of enige vorm van spanning!

Klap in je gezicht

Het enige wat je kan doen is in de rij staan en om je heen kijken, terwijl je stapje voor stapje dichterbij een niet bestaand einddoel komt. Er is geen levensbalk, maar wel een slaapmeter. Om ervoor te zorgen dat je personage niet in slaap valt, moet je hem om de zoveel seconden een klap in zijn gezicht geven. En dat is alles.

Dodelijk saai

Er zit wel een soort spelelement in Waiting In Line 3D; het is de truc om jezelf in een bepaald tempo te slaan zodat je niet in slaap valt, maar jezelf ook niet knock-out mept. Het eindresultaat is ongelofelijk slaapverwekkend, maar de game is ook absoluut niet gemaakt om uitdagend, spannend of interessant te zijn, laat maker Basu weten. “Ik denk dat we er erg goed in geslaagd zijn de game zo saai mogelijk te maken.”