Sonys nieuwste spelcomputer en opvolger van de PlayStation 3 is vanaf vandaag officieel te koop in ons land. De afgelopen nacht hielden tientallen winkels speciale koopnachten, zodat degenen die de PlayStation 4 besteld hadden de spelcomputer alvast konden kopen. Voor de losse verkoop waren slechts een aantal consoles verkrijgbaar per winkel, die nu voor een groot deel zijn uitverkocht.


PlayStation 4 vanaf nu te koop in Nederland


En van de winkels die s nachts om twaalf uur zijn deuren kort opende voor enthousiaste PS4-kopers was de grote Game Mania flagshipstore in Almere. Daar stonden om half twaalf al ruim tachtig gamers in de rij om de spelcomputer als eersten te bemachtigen. Ook op Twitter lieten veel Nederlandse gamers weten in de rij te gaan staan voor Sonys nieuwste spelcomputer.

Tweede levering laat op zich wachten

De PlayStation 4 volgt de bijna zeven jaar oude PlayStation 3 op, die bij de introductie in 2006 vanaf 599 euro over de toonbank ging. De PlayStation 4 is een stuk goedkoper en wordt vanaf 399 euro verkocht. Gamers die de spelcomputer niet vr augustus van dit jaar vooruitbesteld hadden, moeten wachten op een tweede levering, maar Sony Benelux kan niet met zekerheid zeggen wanneer deze binnenkomt.

Xbox One pas volgend jaar

Wie liever op de PlayStation-concurrent Xbox One wacht, moet nog even geduld hebben. Microsofts opvolger van de Xbox 360 is in sommige Europese landen al verkrijgbaar, maar wordt volgend jaar pas in Nederland gelanceerd. Ben je benieuwd wat de belangrijkste verschillen zijn tussen beide spelcomputers? Bekijk dan onze video-bespreking van de Xbox One en de PlayStation 4 en ons uitgebreide artikel.