Een restauranthouder in de Amerikaanse stad Seattle verbiedt zijn klanten om Google Glass te dragen onder het eten. Eén drager van de slimme bril werd gevraag het apparaat weg te stoppen of het restaurant te verlaten. Hij koos voor de laatste optie.


Google Glass verboden in Amerikaans restaurant


De Amerikaan Nick Starr is één van de vroege bezitters van een Google Glass-bril. Hij komt vaak in het restaurant Lost Lake in Seattle en droeg ook tijdens verschillende bezoeken zijn Google-bril. De laatste keer dat hij er kwam, werd hij echter gevraagd om de draagbare gadget weg te stoppen of het restaurant te verlaten.

Onbeschoft

Op zijn Facebookpagina zegt Starr: “Tijdens het doorbladeren van het menu kwam de nachtmanager op me af en vroeg ze of ik de bril af wilde doen. Ik weigerde en vroeg om de richtlijnen van het restaurant. Toen ze die niet kon geven en me enigszins onbeschoft vroeg te vertrekken, heb ik dit gedaan.”

De restauranteigenaar vertelt echter een heel ander verhaal op zijn Facebookpagina en noemt juist de Glass-dragende klant ‘onbeschoft’. “Als je Google Glass binnen in het restaurant draagt of filmt of fotografeert zonder toestemming, dan wordt je verzocht te vertrekken of te stoppen met wat je doet”, aldus de pagina van Lost Lake.

Verboden achter het stuur

Google Glass is op dit moment nog niet beschikbaar voor consumenten. Er duiken steeds meer berichten op van plekken waar de slimme bril niet gedragen mag worden. Zo is Google Glass al verboden in casino’s in Las Vegas en is het in het Verenigd Koninkrijk verboden om met de bril op achter het stuur te zitten. Of dit laatste in Nederland ook het geval gaat worden, is nog niet duidelijk.