Feds
06:20 - 08:00 op SBS6
Komedie (1988) uit Amerika
IMDB-rating: 5 (2079 stemmen)
Met Rebecca De Mornay, Mary Gross, Ken Marshall e.aEllie en Janis hebben zich aangemeld bij de strenge FBI-academy, waar ze leren met wapens om te gaan en criminaliteit te herkennen. Naast dit alles is er een psychologische test waaruit blijkt dat Ellie een vechtersbaas is en Janis een studiebol. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de één niet zonder de ander heelhuids de opleiding af zou kunnen ronden.


Battle Cry
08:05 - 10:30 op BBC2
Drama (1955) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (1330 stemmen)
Met Van Heflin, Aldo Ray, Mona Freeman e.aEen majoor begeleidt nieuwe rekruten van de marina als ze voor het eerst moeten vechten in Nieuw-Zeeland.


Bennie Stout
09:00 - 10:30 op NED3
Familiefilm (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 5.5 (125 stemmen)
Met Febe Bakema, Marijn Bekkenk, Merel Boot e.aNederland, jaren dertig. Benjamin Stout doet zijn naam vaak eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie’s vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nu nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet hij in de zak mee naar Spanje...


Suspicion
14:05 - 15:40 op Eén
Film-Noir (1941) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (17407 stemmen)
Met Cary Grant, Joan Fontaine, Cedric Hardwicke e.aEen rijke erfgename wordt verliefd op een playboy en trouwt overhaast met hem om aan haar verstikkende ouders te ontsnappen. Aanvankelijk is ze erg gelukkig, maar dan gebeuren er vreemde dingen.


Waar is het paard van Sinterklaas?
15:30 - 16:45 op NED3
Familiefilm (2007) uit Nederland
IMDB-rating: 6.4 (196 stemmen)
Met Anneke Blok, Robbert Blokland, Peter Bolhuis e.aWinky moet een jaar lang op het paard van Sinterklaas letten en wanneer deze kwijt raakt moet ze alles op alles zetten om hem terug te vinden.


Sinterklaas en het Pakjes Mysterie
15:45 - 17:15 op Nickelodeon
Familiefilm (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 4.6 (33 stemmen)
Met Frans Bauer, Richard de Ruijter, Wieteke van Dort e.aElk jaar levert het weer problemen op om alle pakjes in november per boot van Spanje naar Nederland te krijgen. Daarom heeft Sinterklaas een oplossing bedacht: een geheime pakjesopslag in Nederland. Als Sinterklaas maanden voor de intocht alvast stiekem naar Nederland komt om persoonlijk de geheime pakjesopslag in Nederland te controleren, beginnen de problemen zich langzaam op te stapelen. Na een spectaculaire noodlanding met de Pakjes-Boeing loopt de planning zo in de war, dat zelfs de intocht in het water dreigt te vallen en het niet zeker lijkt dat er in december wel voldoende cadeautjes zijn voor alle kinderen.


The Prince & Me: The Elephant Adventure
18:15 - 20:00 op NET5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 4.5 (502 stemmen)
Met Jonathan Firth, Kam Heskin, Selina Lo e.aEen jaar na hun huwelijk krijgen koning Edward en koningin Paige van Denemarken een uitnodiging om het huwelijk van prinses Myra van Sangyoon bij te wonen. Eenmaal daar aangekomen ontdekt Paige dat Myra uitgehuwelijkt is aan de sinistere Kah en dat zij eigenlijk helemaal niet wil trouwen. In het geheim is zij verliefd op Alu, de verzorger van haar heilige huwelijksolifant. Wanneer de geheime romance tussen Myra en Alu ontdekt wordt, wordt Alu in de gevangenis gegooid en de olifant verdwijnt in de jungle. Edward en Paige moeten alles op alles zetten om hem te vinden en de koning te overtuigen dat liefde alles overwint en belangrijker is dan status en tradities.


What's Your Number?
20:00 - 22:10 op NET5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (39812 stemmen)
Met Chris Evans, Anna Faris, Aziz Ansari e.aAlly Darling (Anna Faris) is een vreemde jonge vrouw die het magische aantal van twintig verschillende vriendjes heeft bereikt. Ze besluit om al haar ex-vriendjes opnieuw te bezoeken, in de hoop dat een van hen de ware liefde is. Ze krijgt hierbij hulp van haar buurman, de rokkenjager Colin (Chris Evans).


North Country
20:00 - 22:00 op FOX
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (26684 stemmen)
Met Charlize Theron, Elle Peterson, Thomas Curtis e.aWanneer Josey Aimes (Charlize Theron) na een gestrand huwelijk terugkeert naar haar geboortestad in Noord-Minnesota heeft ze een goede baan nodig. Als alleenstaande moeder heeft ze twee kinderen op te voeden en aangemoedigd door haar vriendin Glory (Frances McDormand), één van de weinige vrouwelijke mijnwerkers, accepteert ze een baan in de mijn.<br>Het werk is er zwaar, maar het geld is goed en de vriendschappen die ontstaan zorgen ervoor dat het leven draaglijk blijft. Het is een industrie die gedomineerd wordt door mannen die niet gewend zijn om veranderingen te ondergaan. Josey is voorbereid op het harde en vaak gevaarlijke werk in de mijn, maar het omgaan met de kwetsende opmerkingen van de mannelijke collega's blijkt nog veel zwaarder te zijn.<br>Het is door deze strijd dat Josey de moed vindt op te komen voor hetgeen ze in gelooft ook al betekent dat, dat ze er alleen voor staat. Uiteindelijk wordt ze het voorbeeld voor talloze andere vrouwen in vergelijkbare situaties....


La vall?des larmes
21:00 - 22:35 op TV5
Drama (2012) uit Canada
IMDB-rating: 7.4 (493 stemmen)
Met Nathalie Coupal, Joseph Antaki, Wafa Tarabey e.aMarie is een uitgeefster uit Montreal. Daar ontvangt ze een anoniem verhaal over moordpartijen in Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. Een korte zoektocht brengt haar naar de auteur, Joseph, die al snel spoorloos verdwijnt. Marie besluit om naar Libanon te vertrekken, om daar zijn familie te ontmoeten en meer over de moorden te weten te komen.


3000 Miles to Graceland
22:00 - 00:05 op FOX
Actie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (32788 stemmen)
Met Kurt Russell, Kevin Costner, Courteney Cox e.aDe door de wol geverfde crimineel Michael Zane is nog maar net uit de gevangenis ontslagen. Hij begint gelijk met de bende van zijn maat Thomas Murphy plannen te smeden voor zijn volgende grote slag. De vrienden beramen een gewaagde overval op het Riviera Hotel Casino in het Las Vegas, tijdens een internationale bijeenkomst van Elvis-imitators. Verblind door de geur van het grote geld zien ze niet dat hebzucht hun voornaamste hinderpaal is.


Two Weeks Notice
22:10 - 00:10 op NET5
Komedie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (63760 stemmen)
Met Sandra Bullock, Hugh Grant, Alicia Witt e.aDe rijke baas van Lucy Kelson, George Wade, behandelt haar meer als een persoonlijke verzorgster dan de briljante advocate die ze is. Na zich vijf jaar lang bezig gehouden te hebben met zaken als zijn kleding en zijn scheidingen besluit ze dat het genoeg is geweest, en neemt ze ontslag.


Confined
23:55 - 01:35 op SBS6
Drama (2010) uit Canada
IMDB-rating: 5.1 (405 stemmen)
Met Emma Caulfield, Michael Hogan, David James Elliott e.aArchitecte Victoria Peyton is geschokt wanneer ze vanuit haar raam 'Help' op het kelderraam van haar buurman ziet staan. Ze spoedt zich naar het huis en ontmoet Fritz Allen, een liefdevolle grootvader die blijkbaar iets verbergt achter zijn lach. De volgende dagen ziet ze meer vreemde dingen gebeuren. Wanneer ze hem napluist op internet ontdekt ze dat Fritz zijn zoon al 16 jaar wordt vermist en dat de dochter van zijn vrouw Bea ook vermist wordt. Veronica besluit, gewapend met de blauwdrukken van het huis onder de arm, in te breken om uit te zoeken wat zich er precies afspeelt in het huis.


Aux yeux de tous
00:35 - 01:50 op TV5
Thriller (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.5 (274 stemmen)
Met Mélanie Doutey, Olivier Bartélémy, Francis Renaud e.aParijs. Vooravond van de presidentsverkiezing. Een aanslag vindt plaats in de Gare d'Austerlitz (metrostation). De regering legt de schuld bij de islamisten. Maar een hacker vindt de beelden van de explosie terug en volgt het jonge koppel dat verantwoordelijk is voor deze misdaad op een afstand. Dankzij de bewakingscamera's van de stad bespioneert en manipuleert hij hen, en realiseert hij zich dat de waarheid meerdere gezichten kan hebben.


Voisin voisin
01:50 - 02:10 op TV5
Korte film (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.4 (7 stemmen)
Met Fred Testot, Pascal Demolon, Guillaume Canet e.aTwee dezelfde huizen, geïsoleerd in de bergen. Twee buren die nog nooit met elkaar gesproken hebben. De stroom valt uit, en dan pas komen deze twee mensen zonder sociale vaardigheden nader tot elkaar.