Het gebruik van Microsoft’s nieuwste besturingssysteem is in een maand tijd bijna een volledige procentpunt gestegen, blijkt uit nieuw onderzoek van marktkenner Net Applications. Windows 8.1 is daarmee het op vijf na populairste besturingssysteem voor desktopcomputers.Windows 8.1 populairder dan Apples OS X Mavericks


In de maand november stond het gebruik van Microsoft’s Windows 8.1 op 2,64 procent van alle desktopbesturingssystemen. In oktober was dit aantal nog 1,72 procent en in september 0,87 procent, blijkt uit de verzamelde gegevens van Net Applications. Hiermee is Windows 8.1 op het moment populairder dan Mac OS X 10.9 Mavericks, met een marktaandeel van 2,42 procent.

In juni verscheen de preview-editie van Windows 8.1 en de volledige versie van het besturingssysteem werd in oktober uitgebracht. De upgrade is gratis voor Windows 8-gebruikers en biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Windows 8 wordt steeds minder gebruikt, omdat steeds meer consumenten overstappen op zijn opvolger. Het marktaandeel van Windows 8 en 8.1 samen is 9,3 procent en dit is meer dan Windows Vista (3,57), maar minder dan de immens populaire systemen Windows 7 (46,6) en Windows XP (31,2 procent). In april van 2014 stopt echter de ondersteuning voor dit laatste besturingssysteem.