Results 1 to 2 of 2

Thread: Grote actie in Nederland tegen cardsharing nog in volle gang

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Post Grote actie in Nederland tegen cardsharing nog in volle gang

  Bij grote invallen in Enschede, Den Haag en Vlagtwedde heeft politie en justitie enkele cardshare-netwerken opgerold. Daarbij zijn zeven mensen opgepakt. Het gaat om de grootste actie die tot nu toe in Nederland tegen het illegaal kijken van digitale tv is gehouden. Bronnen melden Totaal TV dat de actie op dit moment nog in volle gang is en dat op meerdere plaatsen nog invallen gaande zijn.
  Het is de eerste echte grote gecoördineerde politieactie tegen het illegaal doorverkoop van tv-abonnementen voor digitale tv. Bij cardsharing wordt een tv-abonnement illegaal via internet onder meerdere klanten gedeeld. Twee Nederlandse aanbieders en een leverancier van beveiligingssystemen hebben aangifte van de cardsharing gedaan. Hierna volgde de politieactie tegen de illegale verspreiding en verkoop van tv-abonnementen. Bronnen melden Totaal TV dat in ieder geval het Luxemburgse M7 Group S.A – eigenaar van CanalDigitaal – en beveiligingsbedrijf Irdeto zich bevonden onder de bedrijven die aangifte hebben gedaan.

  Apparatuur in beslaggenomen

  Bij de actie zijn vier mannen en drie vrouwen opgepakt. Ook werd er apparatuur bij de invallen in beslag genomen. De politie schat dat enkele honderden mensen illegaal een abonnement bij de verdachten afnamen. Mocht achterhaald worden wie de afnemers van de illegale tv-abonnementen zijn, wordt ook tegen hen vervolging ingesteld. In ieder geval is bij de invallen ook de administratie in handen van justitie gekomen. Kopers van deze tv-abonnementen maken zich schuldig aan heling en kunnen hiervoor maximaal vier jaar celstraf krijgen. De politie schat dat honderden huisgezinnen via de cardshare-netwerken illegaal naar digitale tv hebben gekeken.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,619
  Uploads
  139

  Re: Grote actie in Nederland tegen cardsharing nog in volle gang

  Vier mannen en een vrouw zijn dinsdag opgepakt voor het exploiteren van illegale digitale televisieabonnementen. Eerder werden daar al twee vrouwen voor opgepakt. Onderzocht wordt nog of sprake is van onderlinge samenwerkingsverbanden. De politie schat het aantal afnemers van illegale tv-abonnementen op enkele honderden.

  De verdachten filterden met specifieke software de sleutel uit een legale zogenoemde smartcard uit een televisiesignaal. Via internet stuurden zij de sleutel naar de afnemers zodat zij digitale televisie konden kijken. Ook leverden de verkopers de benodigde door hen ingestelde ontvangers. Afnemers kregen op deze wijze toegang tot allerlei televisiekanalen van een legale provider waarvoor normaal gesproken een legaal abonnement inclusief gemodificeerde ontvanger nodig is, aldus de politie.
  Zeven handelaars in illegale tv-abonnementen gepakt
  De zaak kwam aan het rollen toen twee providers en Irdeto, de wereldwijde leverancier van de versleutelingstechniek, zagen dat het aanbod van illegale abonnementen via internet toenam. Daarop stelden zij zelf een onderzoek in. Het onderzoek bevestigde de illegale praktijken, waarna de providers aangifte deden.

  De politie waarschuwt dat veel afnemers van de illegale abonnementen zich er niet van bewust zijn dat ook zij strafbaar bezig zijn. Ze kunnen er zelfs een gevangenisstraf van vier jaar voor krijgen. Onderzocht wordt nog hoeveel afnemers er exact zijn. De illegale ‘abonnementhouders’ kunnen een bericht verwachten over hun frauduleuze handeling en de gevolgen daarvan.

  De vijf opgepakte verdachten zijn 32 tot en met 55 jaar en komen uit Enschede, Den Haag en de gemeente Vlagtwedde. Vijf woningen zijn doorzocht. Op meerdere locaties werd een netwerk aangetroffen waarmee de illegale praktijken werden uitgevoerd. Aangetroffen administratie en een grote hoeveelheid computerapparatuur zijn in beslag genomen. De twee eerder opgepakte vrouwen van 32 en 37 jaar uit Enschede zijn na verhoor vrijgelaten. [Radio.NL/Novum]

Similar Threads

 1. Grote actie cardsharing in Duitsland
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-10-2013, 17:35:49
 2. Agentschap Telecom onderneemt actie tegen graafschade kabels
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 26-09-2013, 15:54:57
 3. Grote actie tegen cardsharing
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 21-07-2012, 13:33:41
 4. Actie tegen bezuinigingen publieke omroep
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-09-2011, 17:44:45
 5. CanalDigitaal in actie tegen cardsharing
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 23-08-2011, 17:21:41

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •