La vall?des larmes
14:00 - 15:40 op TV5
Drama (2012) uit Canada
IMDB-rating: 7.4 (493 stemmen)
Met Nathalie Coupal, Joseph Antaki, Wafa Tarabey e.aMarie is een uitgeefster uit Montreal. Daar ontvangt ze een anoniem verhaal over moordpartijen in Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. Een korte zoektocht brengt haar naar de auteur, Joseph, die al snel spoorloos verdwijnt. Marie besluit om naar Libanon te vertrekken, om daar zijn familie te ontmoeten en meer over de moorden te weten te komen.


Bennie Stout
15:25 - 16:50 op NED3
Familiefilm (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 5.5 (125 stemmen)
Met Febe Bakema, Marijn Bekkenk, Merel Boot e.aNederland, jaren dertig. Benjamin Stout doet zijn naam vaak eer aan. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakt trapauto, zet hij de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie’s vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nu nog maar één wens: Sinterklaas moet er voor kunnen zorgen dat zijn vader snel thuis komt zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo makkelijk is. Hij besluit zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet hij in de zak mee naar Spanje...


Stop-Loss
20:30 - 22:40 op RTL8
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (15236 stemmen)
Met Ryan Phillippe, Joseph Gordon-Levitt, Rob Brown e.aSergeant. Brandon King vocht voor Amerika. Hij vocht voor vrijheid. Hij vocht voor zijn familie. Hij heeft alles gegeven en kwam thuis om verder te gaan met zijn leven. Maar ze willen meer. Ze willen hem terug.War of the Worlds
20:30 - 22:45 op RTL7
Actie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (240582 stemmen)
Met Tom Cruise, Dakota Fanning, Miranda Otto e.aRay Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is teveel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.


Bridget Jones's Diary
20:30 - 22:20 op RTL5
Komedie (2001) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.7 (121248 stemmen)
Met Renée Zellweger, Gemma Jones, Celia Imrie e.aHet liefdesleven van de 32-jarige Bridget Jones lijkt een permanente crisissituatie. Ze is nog steeds vrijgezel en wordt daar voortdurend aan herinnerd door haar familie en vrienden. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar: drastisch afvallen en op zoek naar een man.


Bridget Jones: The Edge of Reason
22:30 - 00:40 op RTL5
Komedie (2004) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.7 (49572 stemmen)
Met Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent e.aBridget Jones leeft nu vier weken samen met Mark Darcy als de eerste twijfels over hun samenwonen beginnen. Daarbij staat Bridget ook nog onder extreem hoge stress op het werk en beleeft ze de slechtste vakantie van haar leven.


Minority Report
22:45 - 01:35 op RTL7
Actie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (285436 stemmen)
Met Tom Cruise, Max von Sydow, Steve Harris e.aIn de toekomst worden criminelen gearresteerd door een speciaal team, voordat ze een misstap hebben begaan. John Anderton werkt bij het team, en wordt beschuldigd van een toekomstige misdaad. Hij vlucht en probeert zijn onschuld te bewijzen.


BXL/USA
23:55 - 01:30 op TV5
Komedie (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.2 (13 stemmen)
Met Charlie Dupont, Marie Kremer, Achille Ridolfi e.aFlorette, 65, wordt blind. Een misverstand overtuigt haar ervan dat ze geselecteerd is voor een zangwedstrijd in de Verenigde Staten. Haar zoon ziet dit avontuur als een mogelijkheid om te leren over zijn vader die hij niet kent. Daarom organiseert hij een neppe reis waarbij Brussel de VS wordt.


Senna
00:30 - 02:10 op Canvas
Documentaire (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8.5 (30991 stemmen)
Met Ayrton Senna, Alain Prost, Frank Williams e.aHet verhaal over het leven en de tragische dood van het Braziliaanse Formule 1 icoon Ayrton Senna. We volgen zijn debuut en de decenniumlange, sportieve vete in de jaren '80 met destijds wereldkampioen Alain Prost en zijn strijd tegen de politieke spelletjes in de sport. In zijn privé-leven is hij echter een bescheiden, introverte man die miljoenen doneerde in zijn geboorteland en volop filosofeerde over zijn leven na de sport.