De betaalde muziekdienst voor het bekijken van muziekvideo’s waar YouTube vermoedelijk aan werkt, komt dit jaar niet meer uit. Technologieblog AllThingsD meldt dat de internetdienst is vertraagd tot het eerste kwartaal van het volgende jaar.


Muziekdienst YouTube loopt vertraging op


YouTube-eigenaar Google zou op het moment druk bezig zijn met het verzamelen van alle licenties die nodig zijn om een betaalde YouTube-dienst uit te brengen. Veel daarvan zijn al in handen van Google, maar het bedrijf zou volgens AllThingsD nog niet tevreden zijn met het tot zover ontwikkelde product. YouTube zelf wil niet reageren op de geruchten van de tech-blog.

Afgelopen oktober liet het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard weten dat YouTube werkt aan een betaalde variant die de concurrentie aan moet gaan met streamingdiensten als Spotify en Deezer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld deze twee diensten, moet de betaalde YouTube-dienst ook video’s laten zien.

Google Play Music

Youtube wil nog niks zeggen over een mogelijke dienst voor het streamen van muziekvideo’s. In een persreactie laat het Amerikaanse bedrijf weten altijd op zoek te zijn naar manieren op video’s op verschillende apparaten te streamen. Youtube is eigendom van zoekmachinegigant Google, die op 1 oktober de muziekstreamingdienst Google Play Music uitbracht in Nederland. Computer Idee heeft Google Play Music uitgebreidbesproken in een video-review.