Kijk jij ook zo uit naar de nieuwste bioscoopfilm The Hobbit: The Desolation of Smaug? Dan heeft filmstudio Warner Bros. goed nieuws voor je: fans van de nieuwe The Hobbit kunnen namelijk een object uit de film in drie dimensies uitprinten.


Fans van The Hobbit kunnen rekwisiet 3D-printen


Het gaat om de 3D-geprinte versie van de Sleutel van Erebor, een belangrijk voorwerp uit de tweede Hobbit-film van regisseur Peter Jackson. De promotiestunt gaat op 13 december van start, tegelijkertijd met de première van de nieuwste Hobbit-film. Fans kunnen via een digitale advertentie de 3D-modellen downloaden en hebben dan alleen een 3D-printer nodig om het object te printen.

Voor de opvallende stunt heeft filmstudio Warner Bros. de handen ineengeslagen met computerbedrijf Microsoft. In Windows 8.1, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, worden 3D-printers als standaard accessoire ondersteund. Er zullen genoeg mensen zijn die nog niet beschikken over een eigen 3D-printer, dus Warner Bros. biedt de Sleutel ook aan via zijn webwinkel. Voor de nagemaakte rekwisiet moet 23 euro neergelegd worden.