Onderzoekers van computerreus Microsoft hebben een slimme bh ontwikkeld die stress en emoties kan detecteren, laat de BBC weten. Het prototype bevat sensoren nabij het hart die huidactiviteit meten om informatie over het humeur van de drager te geven.


Microsoft werkt aan slimme bh met humeursensor


De slimme bustehouder is ontwikkeld om te ontdekken of er een draagbare technologie bestaat die emotie-eten kan tegengaan. Door middel van een smartphone-applicatie kan de drager van de futuristische bh zien wanneer er een emotionele eetbui aankomt. Dit is mogelijk door een ingebouwde elektrocardiogram en een elektrosensor die activiteit in de darmen registreert. Verder zitten een gyroscoop en een snelheidsmeter verwerkt in de bh.De onderzoekers van Microsoft laten weten dat de bh ideaal is om de zogenaamde EKG-informatie (elektrocardiogram-informatie) te verzamelen nabij het hart. Er is ook geprobeerd om een onderbroek voor mannen te maken die de data kan verzamelen, maar deze werkte minder goed omdat de sensoren zich te ver van het hart bevonden.

De vrouwen die de slimme bh getest hebben, meldden vier dagen lang elke zes uur hoe ze zich op dat moment voelden. “Het was een behoorlijk lastige test”, laat hoofdonderzoekster Asta Roseway van Microsoft weten. “De bh werkt op batterijen en moest elke drie uur opgeladen worden.” Eerder berichtten we al over een slimme pruik, ontwikkeld door Sony.