Kabelbedrijf UPC is eind oktober begonnen met het uitrollen van WiFi spots in onder meer Zutphen. UPC doet nu ook een test in bushokjes in Eindhoven en Hilversum met gratis WiFi.

UPC is al volop bezig met de WiFi-Spots uit te rollen. Deze dienst moet in de loop van 2014 voor UPC-klanten in alle verzorgingsgebieden van het kabelbedrijf beschikbaar zijn. De bedoeling is om de routers bij gebruikers thuis in te zetten om wifi-hotspots te creŽren voor andere klanten. Op die manier kunnen bestaande UPC-klanten gratis gebruik maken van een internetverbinding als ze in de buurt zijn van de draadloze router van een andere UPC-klant.

UPC WiFi in bushokjes
UPC voert momenteel ook een test uit waarbij het in vijf bushokjes in Eindhoven en Hilversum wifi aanbiedt. Deze is gratis te gebruiken, maar wel wordt eerst een advertentie getoond aan de gebruiker. De proef is een samenwerking met abri-exploiteur CBS Outdoor, die de stroomvoorziening, adverteerders en locatie verzorgt. UPC zorgt voor de technische voorzieningen. Als de test bevalt is het de bedoeling de gratis WiFi op vijftig punten aan te bieden voor gebruikers van het openbaar vervoer.