Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: Неработещ Technistar S2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    08-12-2013
    Posts
    19
    Uploads
    0

    Неработещ Technistar S2

    Здравейте,


    От известно време се оптвам да "подкарам" въпросната платка с какви ли не драйвери и ОС, и крайния резултат е, че картата не намира никакви канали, или дава че няма сигнал на който да е от тях.


    В момента платката работи под Debian 7 със драйверите от LinuxTV както и със тези, които Debian засече автоматично - без никакъв успех и по двата начина.


    Платката е свързана с чиния на булсатком, като преди това е проверено многократно дали има сигнал - на приемник на булсат има 13 децибела.


    Също така Molex порта е свързан към платката.


    Моята карта е клонинг на това:
    http://www.linuxtv.org/wiki/index.ph...0_CI_(VP-1041)


    и ето малко детайли от конзолата:
    Code:
    01:09.0 Multimedia controller: Twinhan Technology Co. Ltd Mantis DTV PCI Bridge Controller [Ver 1.0] (rev 01)
            Subsystem: Device 1ae4:0003
            Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
            Status: Cap- 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
            Latency: 32 (2000ns min, 63750ns max)
            Interrupt: pin A routed to IRQ 17
            Region 0: Memory at fddff000 (32-bit, prefetchable) [size=4K]
            Kernel driver in use: Mantis

    Опитах със w_scan както и със tvheadend да "изкарам" какъвто и да е сигнал, но без успех.


    Къде може да бъркам и какъв може да е проблема с картата?

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Неработещ Technistar S2

    Провери дали не е нужно да бъде копиран в /lib/firmware специфичен firmware file който не е включен в ядрото.

  3. #3

    Re: Неработещ Technistar S2

    Аз още преди си спомням че тази платка не я препоръчват много, точно заради старото изпълнение. Ако сте установили, че платката е наред, най-добре я продавайте и взимайте една Digital Devices Cine S2 V6.5 + DuoFlex S2 (Bundle)


    Подбирате най-интересните канали от транспондерите, като масово гледаните се мачкат, за да не харчат много трафик, другите да си стоят така. Аз така виждам нещата, от моя гледна точка.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    08-12-2013
    Posts
    19
    Uploads
    0

    Re: Неработещ Technistar S2

    Според информацията във Wiki страницата, не се изисква никакъв Firmware:

    Въпреки това информацията в Интернет относно тази карта е доста кросноречива и объркваща (там, където въобще я има).
    Но все пак предложи ми от къде мога да се сдобия със въпросния firmware за тази карта.
    Attached Images Attached Images

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Неработещ Technistar S2

    Като алтернативен вариянт, може ли да инсталирате един openelec и да изпробвате със него какво се получава, ако не сте пробвали с него. Относно платката незнам защо, бях се заблудил че е друга, поддръжката им в ядрото без каквито и да е било драйвери.

    Под windows платката функционира ли нормално, хубаво е да се пробва и това за да е сигурно че е здрава?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    08-12-2013
    Posts
    19
    Uploads
    0

    Re: Неработещ Technistar S2

    Под Windows "работи" по същия начин - не намира канали и никакъв сигнал ако има предефинирана листа. Пробрано е и с редица драйвери и приложения от сорта на DVB-Dream и вградените с драйверите на Windows-а - все същото си е.

  7. #7

    Re: Неработещ Technistar S2

    Аз още преди си спомням че тази платка не я препоръчват много, точно заради старото изпълнение. Ако сте установили, че платката е наред, най-добре я продавайте и взимайте една Digital Devices Cine S2 V6.5 + DuoFlex S2 (Bundle)


    Подбирате най-интересните канали от транспондерите, като масово гледаните се мачкат, за да не харчат много трафик, другите да си стоят така. Аз така виждам нещата, от моя гледна точка.

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Неработещ Technistar S2

    Без товар трябва да излизат около 25 v. Ако искате проверка 13/18v ще ви трябва конвертор за товар, никога не съм го пробвал в такъв режим, но би трябвало да стане да прекарате кабела за конвертора през сплитер които пуска напрежение и през свободният изход на сплитера да замервате.

  9. #9

    Re: Неработещ Technistar S2

    Аз още преди си спомням че тази платка не я препоръчват много, точно заради старото изпълнение. Ако сте установили, че платката е наред, най-добре я продавайте и взимайте една Digital Devices Cine S2 V6.5 + DuoFlex S2 (Bundle)


    Подбирате най-интересните канали от транспондерите, като масово гледаните се мачкат, за да не харчат много трафик, другите да си стоят така. Аз така виждам нещата, от моя гледна точка.

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Неработещ Technistar S2

    Струва ми се рисковано, защото най-много да опушите картата. Пробвайте последно с един windows да се елиминира възможноста за софтуерен проблем, ако и там не работи - картата е за смяна.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Info Некоректни потребители при размяна
    By turbopower in forum Размяна на линии
    Replies: 62
    Last Post: 23-11-2016, 00:05:42
  2. Info Съобщаване на проблем с размяната ви
    By Geryl in forum Размяна на линии
    Replies: 26
    Last Post: 15-12-2014, 13:52:11
  3. Replies: 4
    Last Post: 17-05-2012, 10:58:03
  4. Не работает Zeta CAM
    By rustem in forum Russian / Русский
    Replies: 2
    Last Post: 25-04-2006, 22:21:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •