Netflix heeft voor het eerst in Nederland de resultaten van het maandelijkse onderzoek naar de snelheid van de internetverbinding van aanbieders gepubliceerd. UPC komt slecht uit de bus. Dat meldt de NOS.
In alle landen waar Netflix actief is, meet het Amerikaans bedrijf de snelheid van de internetverbinding van de belangrijkste aanbieders. Na de komst van Netflix op 11 september in Nederland is het de eerste keer dat men de Nederlandse resultaten heeft gepubliceerd.

Nederland heeft snelste internet

Nederland heeft volgens Netflix met een gemiddelde van 3,16 megabite per seconde het snelste internet in alle landen waar het actief is. Zweden en Denemarken volgen met 2,75 megabite per seconde. Mexico is het traagst met een gemiddelde van megabite per seconde. In Nederland biedt UPC volgens het Netflix-onderzoek met een gemiddelde van 2,64 megabite per seconde het traagste internet. Ook Tele2 en XS4All bieden internet met een snelheid van minder dan 3 megabite per seconde. Caiway biedt met 3,58 megabite per seconde het snelste internet, op de voet gevolgd door Ziggo.