Het volledig en handmatig intypen van een domeinnaam wordt nog altijd vaker gedaan dan het klikken op een bladwijzer of pagina uit de favorietenlijst, ook op smartphones en tablets. Dit blijkt uit het onderzoek Trends in Internet 2013 van de stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).


Intypen URL populairder dan social media-klik


Volgens de SIDN is het intikken van een webadres nog altijd populairder dan het aanklikken van een bladwijzer. De populariteit van het handmatig opzoeken van sites stijgt zelfs, ook op tablets en smartphones. Hét navigatiemiddel bij uitstek blijven de zoekmachines en dan in het bijzonder gigant Google.

Social media-klik

Daarentegen blijkt social media nou juist niét het middel te zijn voor online navigatie. Volgens de SIDN werd vorig jaar nog gedacht dat het aantal doorverwijzingen naar websites via sociale media als Facebook en Twitter de komende tijd zouden stijgen, maar hier blijkt lang niet zo veel van terechtgekomen. Zelfs op tablets en smartphones zijn internetters minder snel geneigd om op een link te klikken die één van hun vrienden ze aanbiedt.