Nederlandse gamers moeten mogelijk nog langer wachten totdat ze op Microsofts nieuwste spelcomputer kunnen spelen. Volgens een anonieme bron op de website Gamereactor komt de Xbox One namelijk pas uiterlijk in het derde kwartaal van 2014 uit in Nederland. In andere landen is de console al sinds november te landen.


Nederlandse lancering Xbox One wellicht pas in derde kwartaal 2014


De anonieme bron laat aan Gamereactor weten dat de Xbox One in een nog onbepaalde maand van het derde kwartaal van 2014 uit gaat komen. Volgens de gamesite is de bron dezelfde die eerder ook al wist te onthullen dat de Xbox One in verschillende landen zou worden uitgesteld. Het is nog onduidelijk of de gemeende vertraging ook een latere verschijning van de spelcomputer in Nederland betekent.

Spelcomputers verschijnen traditiegetrouw nooit in de zomermaanden, wat dus zou betekenen dat de Xbox One in de maanden augustus of september uitkomt en hiermee dus een vertraging oploopt van zo’n negen tot tien maanden.

Microsoft zou volgens de bron als reden voor de vertraging het zogenaamde ‘lokaliseren’ van de spelcomputer noemen. Hierbij komt onder meer het vertalen van spellen, diensten en de Kinect-bewegingsbesturing kijken. Microsoft benadrukt daarnaast dat tekorten geen rol spelen bij de uitgestelde lancering van de Xbox One.