De mogelijkheid om een smartphone te ontgrendelen met een vingerafdruk is één van de meegevraagde smartphonefuncties onder consumenten. Dit blijkt uit onderzoek van telefoonnetwerkbeheerder Ericsson.


Vingerafdrukscanner veelgevraagde functie op smartphone


Ericsson ondervroeg vijfduizend consumenten onder meer over de ontgrendelingsfuncties die ze het liefst in hun smartphone zien. Veel consumenten hopen dat fabrikanten het voorbeeld van Apple gaan volgen, die in de iPhone 5S een vingerafdruksensor verwerkte in de thuisknop. Hierdoor kan het toestel ontgrendeld en gebruikt worden door de thuisknop aan te raken met een eerder geregistreerde vinger.

De iPhone 5S gebruikt de vingerafdruk als extra beveiliging, naast het codeslot van vier getallen. Meer dan de helft van alle door Ericsson ondervraagde consumenten wil vingerafdrukken als vervanger van het traditionele wachtwoordsysteem op internet.

Maar liefst 61 procent wil de vingerafdruk gebruiken om het scherm van hun toestel te ontgrendelen. Iets minder dan de helft heeft interesse in een telefoon die het gezicht van de gebruiker kan herkennen om zichzelf vervolgens te ontgrendelen.