Aan het einde van het jaar zijn toplijstjes onvermijdelijk. Ook Facebook blikt terug en zet de meest gespeelde games op het sociale netwerk op een rij. De absolute nummer één is het zoekspelletje Criminal Case, door ontwikkelaar Pretty Simple.


Facebook zet populairste games van 2013 op een rij


In een persbericht zet het sociale netwerk een aantal opvallende cijfers over zijn games op een rij. Zo zijn tien spellen in de top 23 gemaakt in Europa of het Midden-Oosten, kunnen acht games zowel op mobiele telefoons als op de desktopcomputer gespeeld worden, zijn acht games ontwikkeld door onafhankelijke studio’s en staan er vijf casino- of gokspellen in de top 23.

Facebook stelt de toplijst samen aan de hand van waarderingen van zijn gebruikers, de manier waarop Facebook-functies zijn geïmplementeerd, de groei en de algemene kwaliteit van een spel. Ook heeft het sociale netwerk een lijst met favoriete games van zijn medewerkers gemaakt en een lijst met de populairste games aller tijden.

Op nummer één staat dit jaar het spel Criminal Case, dat in alle categorieën het beste scoorde. In Criminal Case moeten spelers samenwerken met hun Facebookvrienden om moordzaken op te lossen en verborgen voorwerpen te vinden. Facebook heeft de volledige lijst met populaire games op zijn eigen website op een rij gezet. Publieksfavorieten Candy Crush Saga en FarmVille 2 zijn uiteraard ook in de toplijst opgenomen.