Internetgigant Google heeft de aanval geopend op Apples downloadwinkel Mac App Store. Google bracht gisteravond namelijk Chrome Apps naar Apple-computers. Dit zijn programma’s voor de Mac, maar dan verkrijgbaar via de Chrome Web Store, de downloadwinkel van Google.


Google lanceert Chrome Apps voor Mac OS X


De Chrome Apps zijn volwaardige Mac-applicaties die te gebruiken zijn zonder dat daar een constante internetverbinding voor nodig is. Google brengt ook de Chrome App Launcher uit, een programma dat alle geďnstalleerde Chrome Apps bundelt en in een overzicht laat zien. Het gebruik van de Chrome App Launcher is echter niet verplicht om Chrome Apps te kunnen gebruiken, aldus Google.

Veiligheid voorop

Google legt met de Chrome Apps de nadruk op integratie in het systeem en met mobiele apparaten. Ook veiligheid staat voorop, maar daarover verschillende de meningen van Google-gebruikers. De Chrome Apps en de Chrome App Launcher zijn vanaf nu gratis te downloaden via Google. Voor het gebruik van de apps is het installeren en het gebruiken van webbrowser Google Chrome verplicht. De Chrome Apps kun je hier downloaden.

https://chrome.google.com/webstore/c...r_your_desktop