Het overgrote deel van glasvezelgebruikers is tevreden met kwaliteit van de verbinding. Ook ervaren ze een betere beeldkwaliteit bij de geleverde tv-diensten. Dat meldt Reggefiber op de eigen internetsite.
Het onderzoek werd door marktonderzoeker TNS Nipo in opdracht van Reggefiber uitgevoerd. Reggefiber is de belangrijkste exploitant van glasvezelnetwerken in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat negen op de tien glasvezelgebruikers tevreden met de glasvezelverbinding is. Tevens komt naar voren dat één van de grootste voordelen die men ervaart de verbeterde beeldkwaliteit van tv-zenders is. Dat lijkt haaks te staan met de vele berichten over de beeldkwaliteit van tv-diensten van klagende glasvezelgebruikers zijn te vinden. Naast de verbeterde beeldkwaliteit wordt ook de hoge internetsnelheid als voordeel ervaren. Alleen via glasvezel wordt in Nederland symmetrische internetsnelheden aangeboden. Hierbij is de uploadsnelheid gelijk met de downloadsnelheid.

Niet-glasvezelgebruikers ook positief

Uit het TNS Nipo-onderzoek blijkt ook dat niet-glasvezelgebruikers positief tegenover glasvezel staan. Daarbij gaat het vooral om de internetsnelheid die volgens hen verbeterd wordt ten opzichte van de huidige aanbieder. Veel minder niet-glasvezelgebruikers – ongeveer dertig procent – denkt dat de beeldkwaliteit van tv-diensten via glasvezel dan bij de huidige aanbieder. Dat is een veel lager percentage als bij glasvezelgebruikers door TNS Nipo wordt geconstateerd.

Glasvezel is de toekomst

Ewoud Overduin - Manager Marketing en Sales bij Reggefiber – stelt dat glasvezel de toekomst is: "Er wordt steeds meer data verstuurd in Nederland, naar verwachting is in 2017 het dataverkeer verdrievoudigd. Driekwart van de glasvezelgebruikers verwacht goed voorbereid te zijn op deze groei doordat ze al gebruik maken van glasvezel. En uit het onderzoek blijkt ook dat het overstappen voor de overgrote meerderheid heel soepel is verlopen. Ruim 80% van de gebruikers is hier positief over.”