Comedy Central slaat eindelijk haar vleugels uit over BelgiŽ, maar dit gaat wel ten koste van het daar nog bestaande muziekkanaal TMF. Vanaf januari wordt er twee uur uitgezonden.

TMF is als merknaam in Nederland (en Engeland) al een tijd opgeheven maar in Vlaanderen nog altijd via de kabel actief. "Eigen Comedy Central-shows als 'The Daily Show', 'Workaholics' en 'South Park' sluiten perfect aan op de doelgroep van TMF en de doelgroep van Comedy Central, 18 tot en met 34 jaar", zo verklaart Maurice Hols, verantwoordelijke van de tv-zender voor Noord-Europa in een persbericht over de introductie van Comedy Central.

Einde TMF Vlaanderen nakend?
Vooralsnog gaat Comedy Central enkel tussen 22.00 uur en middernacht uitzenden in Vlaanderen, maar uitgaande van de strategie van Viacom Networks is het niet ondenkbaar dat de uitzenduren op een later tijdstip worden uitgebreid en TMF uiteindelijk zal verdwijnen. In Nederland heeft Comedy Central intussen al een geheel eigen kanaal. Afgelopen najaar werd daarvoor definitief de stekker uit Kindernet getrokken, dat op haar beurt enkele jaren eerder juist TMF verving.