The Voice introduceert vanavond een nieuw concept dat door de producent is bedacht. Voor het eerst zijn er de cross battles met kandidaten uit verschillende teams.

In de zogenoemde crossbattles nemen de talenten van de verschillende teams het tegen elkaar op. De makers willen hiermee het programma fris houden en de kijkers verrassen. Producent Talpa past het concept ook al bij de Duitse versie van de show toe.

Kijkcijfers niet meer als voorheen
Door de show spannender te maken hopen de makers ook de kijkcijfers weer op te krikken. Tijdens de liveshows daalden de kijkcijfers fors, maar trokken de vorige week weer aan tot 2,6 miljoen. Zo hoog als in de eerste edities zijn de kijkcijfers niet meer altijd. De kandidaten van de crossbattles zijn bekend. Het publiek bepaalt wie er doorgaat en het kan zijn dat er coaches zijn die al hun kandidaten voortijdig verliezen. De halve finale is om 20.40 op RTL4 te zien.

Gerrie, JULIA, Mitchell en Jill in finale TVOH
De eerste kandidaat die in de finale op 20 december is te zien is Gerrie, die Wudstik op het nippertje versloeg.De tweede kandidaat die naar de finale gaat is Julia die Cheyenne ruimschoots versloeg. De derde finalist met tweederde van de stemmen ten koste van Jennifer is Mitchell. Jill won als vierde finalist met een krappe meerderheid van de stemmen van Shirma.