De NOS werd enkele uren voor de begrafenisplechtigheid voor Nelson Mandela verrast door het vervroegd aanbieden van de beeldverbinding. Dat stelt de NOS tegenover Totaal TV.
Toen bekend was dat het beeldverslag van de begrafenis van Mandela eerder dan de door de NOS geplande live-uitzending om 08.30 uur op Nederland 1 begon, heeft de NOS direct het digitaal themakanaal Journaal24 ingezet om deze beelden uit te zenden.

Direct begonnen via Journaal24

Anja van Ginhoven van de NOS hierover: "Alle bronnen - waaronder Eurovisie - hebben het tot vanmorgen heel vroeg gehad over beeldaanvoer vanaf 08.00 uur Nederlandse tijd. Daar was uitzending op ingericht. Vannacht werden de feeds ineens vervroegd. We zijn - toen bekend werd dat de herdenking uur eerder startte - direct met de uitzending begonnen op Journaal24. De hoogtepunten van de hele herdenking, dus ook het deel van 07.00 en 08.30 uur zijn allemaal gemonteerd dus de kijker hoeft niets te missen. Of dit ook in de uitzending wordt gebruikt, ligt aan het verloop van de uitzending.