Een sluwe bitcoin-grap op internet roept gebruikers van Apple-computers op hun data en besturingssysteem te verwijderen. Volgens een online oproep bevat Apple’s besturingssysteem OS X een verborgen functie waarmee bitcoins kunnen worden vergaard.


Mac-gebruikers wissen harde schijf na bitcoin-grap


Technologiesite The Register ontdekte de grap, die Mac-gebruikers oproept een speciaal commando uit te voeren op de Mac. Degene die dit doet, zou beloond worden met een bitcoinpakket. De stijgende koers van de digitale valuta maakt dit zogenaamde ‘minen’ een lucratieve bezigheid.

Harde schijf gewist

Wie de code echter invoert, ziet hoe zijn volledige harde schijf en een deel van zijn besturingssysteem worden gewist. De grap wordt vooral druk gedeeld op het anonieme internetforum 4chan. Enkele gebruikers melden dat hun Apple-computer niet meer opstart na het invullen van het commando.Xbox-hoax

Zogenaamde ‘hoax’-afbeeldingen zijn niet zeldzaam op het internet. Bij de lancering van Microsoft’s spelcomputer Xbox One werd een soortgelijk stappenplan verspreidt. Na het volgen van die stappen zou het mogelijk worden om oudere Xbox 360-spellen te spelen op de One. Jammer genoeg voor veel gebruikers werd hun Xbox onbruikbaar na het uitvoeren van het stappenplan.