“Bitcoins? Wat zijn dat?” Dit denkt ruim een kwart van de Nederlanders. Nog eens 25 procent ziet wellicht een toekomst voor de digitale munteenheid en 2,5 procent gelooft écht in de bitcoin. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Multiscope onder duizend Nederlanders.


Nederlanders geloven niet in toekomst bitcoin


Vooral de afgelopen maanden is de digitale valuta bitcoin veel in het nieuws. Toch heeft een kwart van de Nederlanders nog nooit van bitcoins gehoord. Slechts één op de drie Nederlanders weet te benoemen wat een bitcoin is en nog eens 41 procent heeft er wel een van gehoord, maar kan niet vertellen wat de bitcoin precies inhoudt. Natuurlijk zijn er ook Nederlanders die bitcoins bezitten, maar dit aantal is slechts 0,8 procent.

Een kwart van alle ondervraagden gelooft absoluut niet in de toekomst van de bitcoin. Op Multiscopes stelling ‘de bitcoin wordt ooit een algemeen betaalmiddel’ reageert 25 procent met ‘zeker niet’. Een derde vult ‘waarschijnlijk niet’ in en onder de streep ziet 25 procent een toekomst voor de digitale munt.