De digitale muziekdienst Spotify stopt met zijn Unlimited-abonnementsvorm van vijf euro per maand. Hiermee kon ongelimiteerd muziek gestreamd worden op een computer of laptop, maar niet op een smartphone of tablet. Dit bevestigt Spotify tegenover Tweakers.net.


Spotify stopt met 5 euro-abonnement


De meeste gebruikers kiezen voor de gratis versie van Spotify of voor het Premium-abonnement, waarmee voor tien euro per maand ook op mobiele apparaten gestreamd kan worden. Dit laat Spotify weten. Er was ook een tussenvorm mogelijk, Unlimited, voor vijf euro per maand, maar deze verdwijnt.

Gratis Spotify

Spotify’s beslissing om het Unlimited-abonnement te schrappen volgt het hervormen van de gratis variant van de muziekdienst op de voet. Vorige week liet Spotify namelijk weten dat mobiele gebruikers vanaf nu ook gratis naar muziek kunnen luisteren. Er kunnen geen precieze nummers worden geselecteerd, maar wel volledige albums of artiesten. Ook het schrappen van de luisterlimiet voor gratis gebruikers maakte het verschil tussen de gratis en de Unlimited-abonnementen veel kleiner.