Het nieuwste album van zangeres Beyoncé doet haar schoorsteen deze kerst behoorlijk roken: in de afgelopen vier dagen na de zeer plotselinge en onaangekondigde lancering van het album heeft ze al meer dan 8,5 miljoen euro verdiend. Het album is exclusief te koop in Apple’s iTunes Store.


Zangeres Beyoncé breekt records met nieuwste iTunes-album


Beyoncé bracht haar nieuwe album ‘Beyoncé’ onaangekondigd uit op iTunes voor 15 euro. Sinds vrijdag is het album wereldwijd al meer dan 828.000 keer verkocht, laat Apple weten in een persbericht. Dit is zowel een record voor de Store zelf als voor zangeres Beyoncé.

Snelst verkocht

Het nieuwste album van Beyoncé is daarmee het snelste verkopende album uit de geschiedenis van de iTunes Store, meldt Apple. In de Verenigde Staten brak het zelfs het record voor albumverkopen in de eerste week met 617.213 stuks sinds afgelopen vrijdag.

Nummer één

Ook in Nederland en België staat het album inmiddels op nummer één, net als in 102 andere landen. Het album bevat 14 nieuwe nummers en daarnaast 17 video’s. Ook zijn er gastoptredens te horen van zangers Jay Z, Justin Timberlake, Pharrell en Drake.