Vanaf nu is het mogelijk om video-advertenties op het sociale netwerk Facebook te plaatsen. De video’s spelen automatisch af, zowel op desktops als op mobiele apparaten, zonder dat de gebruiker er op hoeft te klikken. Het geluid van de video’s staat standaard uit.


Facebook start met verkoop video-advertenties


In een persbericht kondigt Facebook de introductie van de video-reclames aan en benadrukt dat het nog om een test gaat. Net als de standaard reclames op Facebook verschijnen de video’s af in het nieuwsoverzicht van gebruikers. Video’s spelen automatisch af binnen dit venster en als een gebruiker erop klikt, speelt de reclame af in het volledige scherm.

Geen extra datakosten

De video’s stoppen automatisch met spelen als een gebruiker verder scrollt in zijn nieuwsoverzicht. Mobiele gebruikers van Facebook hoeven overigens niet bang te zijn dat de video-reclames hun databundel gaan belasten: de beelden spelen alleen af als er een verbinding is met Wi-Fi, belooft Facebook.

Prijs en lengte onbekend

Het is nog niet duidelijk wat de maximale lengte is van de video-advertenties. Eerder kopte The Wall Street Journal dat ze niet langer mogen zijn dan vijftien seconden, maar dit kan Facebook nog niet bevestigen. Het is ook nog niet bekend wat een video-advertentie kost.