Microsofts Surface-tablets worden nauwelijks gebruikt in het bedrijfsleven, blijkt uit het aantal geregistreerde activeringen via Microsofts ActiveSync. 76 procent hiervan verliep het afgelopen jaar via Apples mobiele besturingssysteem iOS. Android-apparaten van Samsung.


Bedrijfsleven omarmt massaal Apples iPad


Bedrijven kiezen massaal voor apparaten op basis van iOS. 76 procent van alle afgelopen jaar geregistreerde activeringen via Microsofts ActiveSync verlopen via het besturingssysteem van Apple. Android-apparaten van Samsung (12 procent) en Motorola (6 procent) volgen op de tweede en derde plek.

BlackBerry

Het valt daarnaast op dat alle mobiele Windows-apparaten maar één procent van het door Intermedia onderzochte mkb-bestand vormen. Daarmee zijn ze even impopulair als BlackBerry. Buiten Microsoft zelf is Intermedia de grootste Exchange-hoster ter wereld en telt zelf 700.000 gebruikers.

Microsoft Surface

Het uitbrengen van de Surface-tablets, in februari van dit jaar, heeft niet geholpen de populariteit van Microsoft-machines in het bedrijfsleven te verhogen. Ook de tweede generatie van later dit jaar kon hier geen verandering in brengen, meldt Intermedia.