Internetbedrijf Yahoo zou aan een applicatie werken die veel wegheeft van Google’s persoonlijke assistent Google Now en Apple’s stemgestuurde assistent Siri. Dit meldt tech-blog Android Police op basis van een eerder verschenen video.


Yahoo werkt vermoedelijk aan persoonlijke assistent


In de video, die later niet door Yahoo maar door een startup gemaakt bleek te zijn, werden de mogelijkheden van een assistentie-app getoond. Yahoo’s dienst moet de gebruiker reis-, verkeers- en weerinformatie geven op stemcommando. Daarnaast moet de applicatie sms’jes kunnen versturen en op intelligente wijze reageren als er bijvoorbeeld iets in de agenda aangepast moet worden.

Geen Yahoo-product

Tech-site Techcrunch meldde afgelopen nacht dat de startup Robin Labs verantwoordelijk is voor de video. Dit bedrijf ontwikkelt stemherkenningssoftware. Yahoo komt wel voor in de video, maar het Amerikaanse bedrijf heeft vermoedelijk niet voor de beelden betaald. Het zou in eerste instantie dus niet gaan om een Yahoo-product, maar om een dienst waarmee Yahoo van plan is in zee te gaan.