Radiofenomeen Frits Spits neemt dinsdag 24 december afscheid van Tijd voor Twee en daarmee van Radio 2. Hij krijgt wel een nieuw programma op Radio 1. De KRO eert hem met een special.

Frits Spits is al sinds 1995 op Radio 2 te horen in Tijd voor Twee, dat hij voor de KRO maakt. Die omroep eert hem met de tv-documentaire Spitsuur, die zondagavond laat te zien is op Nederland 1.

Bekend van de Avondspits

Bij het grote publiek werd Spits bekend door het legendarische programma De Avondspits op Radio 3 (het huidige 3FM). Hij groeide mee met zijn publiek en verhuisde daarom naar Radio 2. De presentator won diverse prijzen, waaronder drie Marconi Awards (1996 en 2008) en de Zilveren Reissmicrofoon (1997). In Hilversum is er ook recent een straat naar hem vernoemd.

Nieuw programma Spits Radio 1
Frits Spits is zaterdag 4 januari 2014 alweer te horen met De Taalstaat op Radio 1. De Taalstaat is een magazine over taal en wordt iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur uitgezonden. "In De Taalstaat vertellen we hoe het met de taal gaat", zegt Spits. In het nieuwe Radio 1-programma is er veel aandacht voor taalnieuws en actuele ontwikkelingen rond taal en de trends en veranderingen worden besproken.