Results 1 to 2 of 2

Thread: Spotify in Winamp-jasje op sterfdag retromuziekspeler

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Post Spotify in Winamp-jasje op sterfdag retromuziekspeler

  Muziekspeler Spotify is vanaf vandaag in een ander uiterlijk te gebruiken en staat hierbij stil bij de sterfdag van muziekspeler Winamp. Vanaf vandaag is Winamp namelijk niet meer te downloaden.  Spotify in Winamp-jasje op sterfdag retromuziekspeler


  De nieuwe versie van Spotify heeft het uiterlijk van Winamp, maar kent verder alle functies die je van Spotify kunt verwachten. De applicatie, genaamd Spotiamp, is alleen te downloaden voor premiumgebruikers met een abonnement van tien euro per maand.

  Als gebruikers de applicatie hebben gedownload, krijgen ze een muziekspeler voor zich die er exact uit ziet als Winamp. Deze inmiddels vijftien jaar oude muziekspeler is na vandaag niet meer te downloaden.  Populair

  In de jaren negentig was Winamp dé muziekspeler voor computergebruikers. Door de opkomst van mp3-bestanden werd de gratis software in korte tijd enorm populair. De toenmalige eigenaar Nullsoft wist Winamp in 1999 daarom voor ruim tachtig miljoen euro te verkopen aan het mediabedrijf AOL.

  Concurrentie te groot

  Het is niet bekend waarom Winamp plotsklapsde deuren dichtgooit. De muziekspeler wordt nog steeds ontwikkeld door bedenker Nullsoft, dat nu onder AOL valt. Het bedrijf kampt echter al tijden met de groeiende concurrentie van streamingdiensten voor muziek als iTunes, Google Play Music en Spotify.

  Uiterlijk aanpassen

  Kenmerkende functies van Winamp waren onder meer de mogelijkheden om het uiterlijk van het programma aan te passen en om audio te streamen via de dienst Shoutcast. In 2010 verscheen een mobiele versie van Winamp, exclusief voor Google’s besturingssysteem Android. De nieuwste versie van Winamp stamt uit 2011; toen verscheen de Mac-applicatie Winamp Sync.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Re: Spotify in Winamp-jasje op sterfdag retromuziekspeler

  Uitgerekend op de sterfdag van Winamp maakt Spotify een mooi *snif* gebaar.

  De ontwikkelaars van Spotify willen de sterfdag van Winamp niet zomaar voorbij laten gaan. Om “een van de oudste en meest belangrijke stukjes software van de historie van digitale muziek” te eren, brengt de Zweedse streamingdienst een versie van zijn software in Winamp-stijl uit.

  De Spotiamp is een lichtgewicht Spotify-speler die voor gebruikers met een Premium-account van de dienst te gebruiken is waarover de klassieke gebruiksinterface van Winamp is gelegd. Aardig is dat Shoutcast (dus ook Sonos) en de kenmerkende Winamp visualisatieplugins ook door Spotiamp ondersteund worden. Versie 0.1 van de software is hier te downloaden.

  http://spotiamp.com/

Similar Threads

 1. Vijftiende sterfdag van Alfred Lagarde
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 01-01-2013, 19:29:42
 2. RTL 5 en RTL 8 in nieuw jasje
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 20-08-2012, 17:26:57
 3. Cultura24 in het teken van sterfdag Bob Marley
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 11-05-2012, 17:00:11
 4. Eerste sterfdag Jackson wereldwijd herdacht
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 26-06-2010, 07:44:42

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •