Het vierde seizoen van The Voice of Holland is door de gedoodverfde favoriet Julia van der Toorn gewonnen. Tijdens de finale van de RTL 4-talentenshow won ze van haar laatste concurrent Mitchell.

In de finale nam Julia het tegen Jill Helena, Mitchell Brunings en Gerrie Dantuma op. Als eerste viel tijdens de finale Jill af. Daarna volgde Gerrie. Uiteindelijk won de 17-jarige Julie met een verschil van minder dan drie procent van de stemmen van Mitchell.

Jury zeer lovendDe jury was lovend over de optredens van Julia van der Toorn tijdens de finale van The Voice of Holland. Trijntje Oosterhuis: "Ik vind dit echt een categorie die we niet kennen in Nederland. Julia springt er met kop en schouders bovenuit. Het is echt bizar wat ze deze hele competitie al aan het doen is.’’ Haar coach Marco Borsato – die tijdens de live-uitzending met een dubbele platinaplaat werd verrast – vond Julia een terecht winnaar: "Het was gelijk love at first sound. Je hebt een plekje in mijn hart veroverd. Je verdient die trofee.” Julia van der Toorn won door haar overwinning een nieuwe auto en een platencontract.


Geschreven door: Jarco Kriek