Results 1 to 4 of 4

Thread: От CCcam към MultiCS

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    31-12-2005
    Posts
    13
    Uploads
    1

    От CCcam към MultiCS

    Здравейте,колеги
    Изправен съм пред следната дилема.В къщи имам 2 отделни ццкам сървара на едно линукс ПЦ и на един ДМ7020.
    Отделно на друго линукс ПЦ имам смесен оскам за размяна и кеч ццкам-моде3.
    Всичко това почна да става малко объркващо.Имам идея да го вкарам всичко на един мултицс:
    2 ццкам и 1 кеч сървар.Почнах да се информирам но не ми се изясниха много нещата.
    Нещо не съм наясно с профилите.За да работят ццкамовете трябва да имам всички профили или не ?Кеч размяната ще е ефективна ли?
    До сега всичките ми кеч линии са с колеги с осками.Дали няма да им създам проблеми?
    Молбата ми е да ми дадета съвет да реализирам тази идея.Но възникват много въпроси,все пак това са 3сървара на едно ПЦ.
    Дали ще е по-ефективно новото решение?Дали няма да има прекалено много конекции към едно ПЦ?Общо имам около 70
    линии.Не знам дали работят напълно отделно 2-та ццкам сървара под мултицс.И най-вече конфиг файловете.
    Очаквам вашите съвети и мнения.Предварително благодаря.
    Поздрави и весело посрещане на празниците

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: От CCcam към MultiCS

    Здравей, 2 cccam сървъра се пускат без проблем и работят нормално. Относно профилите, правиш само за това което искаш да разменяш (гледаш). Cache-ex3 под multics няма как да работи толкова добре както под oscam. Като цяло работи но все пак там основно се разчита на неговият си вариант cache оскамският се използва само за допълнение. Все пак обаче можеш да правиш и от двете размени така че в комбинация си е ок. Ако искаш да разменяш cache според мен домашен интернет не е добро решение за 100 размени например, за 20 размени едни 5 Mbits upload трябва да ги отделиш само за cache.
    Относно конфигурацийте прочети примернита конфигурация която идва с multics там е обяснено всичко, пусни си нещата и питай тук за неясности. Конфигурацията е зависи от систамата ти връзката ти и тези с които разменяш и няма универсална такава.

    Проблеми на колегите с oscam няма как да се създадат.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    31-12-2005
    Posts
    13
    Uploads
    1

    Re: От CCcam към MultiCS

    Здравейте Колеги,
    Честита Коледа !
    След няколко дни на проби не стигнах до никъде.Мултицс се сързва с двата ццкама и с линията за каче но няма никакви клиенти т.е. нищо не се конектва с мултицс.
    Ето ми конфига.
    Поздрави
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: От CCcam към MultiCS

    След като отидеш в менюто cccam през web виждаш ли 2 та сървъра?

    Сигурен ли си че cccam портовете на multics са различни от обикновенните cccam ако всичко е пуснато на един и същ комп.

Similar Threads

  1. Question Cache от Multics към Oscam
    By turbopower in forum Oscam
    Replies: 7
    Last Post: 17-02-2014, 16:58:28
  2. Търся Булсатком за бекъп
    By retroto in forum С реални карти
    Replies: 1
    Last Post: 15-06-2013, 13:22:29
  3. Replies: 22
    Last Post: 03-03-2013, 01:00:46
  4. Question Как да свъжем моноблок към diseqc ключ
    By turbopower in forum Антени
    Replies: 12
    Last Post: 26-11-2012, 15:57:34
  5. Онлайн-компютър
    By Vodomer in forum Bulgarian / Български
    Replies: 3
    Last Post: 27-09-2012, 14:17:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •