Europese tv-aanbieders lijken de strijd tegen het illegaal delen van abonnementen ook wel cardsharing genoemd uiterst serieus te nemen. Dit keer vond er een grote actie tegen cardsharing in Duitsland plaats.
Eerder deze maand viel de Nederlandse justitie na aangifte van cardsharefraude door beveiligingsspecialist Irdeto en twee Nederlandse tv-aanbieders waaronder M7 Group S.A namens CanalDigitaal diverse woningen in vier Nederlandse plaatsen binnen. De eigenaren van de cardshareservers hadden gezamenlijk enkele honderden klanten. In Duitsland heeft justitie in samenwerking met tv-aanbieder Sky Deutschland een nog grotere slag tegen cardsharing gedaan. De actie vond al in oktober plaats maar de tv-aanbieder heeft dit pas vandaag aan diverse Duitse media bekendgemaakt.

Duizenden klanten

De invallen vonden in de districten Sulzbach/Saarland en Pfungstadt/Hessen plaats. Duizenden klanten maakten van de illegale diensten van de opgerolde cardsharenetwerken gebruik. Bij de invallen werden naast computers en digitale ontvangers ook de administratie en betaalinformatie van de afnemers inbeslaggenomen. In Duitsland vinden er regelmatig kleinere acties tegen cardsharefraude plaats.

Anderhalf jaar gevangenisstraf voor cardsharing

Dit is de tweede grote actie in Duitsland tegen cardsharing. De eerste vond in de zomer van 2012 in Niedersachsen plaats. Vorige week werd de hoofdverdachte in deze cardsharefraude-zaak door een Duitse rechtbank tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar veroordeeld. Net als nu het geval is, waren de Duitse premium film- en sportkanalen van Sky Deutschland heeft meest geliefd onder de afnemers van de cardsharenetwerken.