De NTR zendt woensdag, 25 december, De Bende van Oss uit, deze bekroonde en veel geprezen film van André van Duren beleeft dan zijn première op televisie. De Bende van Oss was de openingsfilm van Nederlands Filmfestival 2011 en kreeg het record aantal Nominaties voor een Gouden Kalf namelijk 7.

De Bende van Oss met onder andere Sylvia Hoeks, Marcel Musters, Frank Lammers, Daan Schuurmans, Matthias Schoenaerts, Benja Bruijning, Pierre Bokma en Theo Maassen is op eerste kerstdag te zien om 22.45 uur bij de NTR op Nederland 3.

Op het filmfestival van Luik ontving Sylvia Hoek ook de prijs voor Beste actrice en André van Duren de Speciale juryprijs. Dit jaar wist de Bende van Oss ook de prijs voor Beste film in de wacht te slepen tijdens het Europese filmfestival in Argentinië.
De Bende van Oss eerste kerstdag op Nederland 3


De Bende Van Oss
Het historische misdaaddrama De Bende Van Oss is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet door gevallen is. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. [Radio.NL]