Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    09-05-2009
    Posts
    138
    Uploads
    0

    Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    колеги имам нужда от оптимални настройки за loadbalancer в oscam

    ето и моите

    [global]
    disablelog = 1
    logfile = /var/log/oscam.log
    nice = -1
    preferlocalcards = 1
    lb_mode = 2
    lb_save = 150
    lb_nbest_readers = 3
    lb_reopen_seconds = 50
    lb_savepath = usr/local/etc/stats
    lb_auto_timeout_p = 50
    lb_auto_timeout_t = 500

  2. #2
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    забрави за тази опция, мое лично мнение. винаги прави проблеми когато се използва.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    09-05-2009
    Posts
    138
    Uploads
    0

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    значи не работи
    благодаря за бързия отговор

  4. #4
    Senior Member momkoto's Avatar
    Join Date
    16-04-2011
    Location
    In front of the TV
    Posts
    138
    Uploads
    1

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    Quote Originally Posted by ceco2000 View Post
    забрави за тази опция, мое лично мнение. винаги прави проблеми когато се използва.
    Дай,моля, няколко примера за проблемите, за които говориш. Аз ползвам loadbalance и не съм видял някакви особени проблеми...Може би зависи от линиите...

  5. #5

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    Колеги сори за въпроса, но за какво служат тези настройки?

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    09-05-2009
    Posts
    138
    Uploads
    0

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    колега момкото може ли некви настройки да постнеш и с коя версия на оскам работят

  7. #7
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    Quote Originally Posted by momkoto View Post
    Дай,моля, няколко примера за проблемите, за които говориш. Аз ползвам loadbalance и не съм видял някакви особени проблеми...Може би зависи от линиите...
    колега по мои наблюдения при включен балансер независимо на коя опция е заложена да работи, не гледам от локалната си карта а ме препраща на най бързия отговор получен от друг риидър. но тоя бърз отговор от въпросния риидър е възможно да е скапан и се получава накъсване в гледането. предполагам че това накъсване вече е поправено след като бе поправен кода на двбапи модула, но отново си остава факта че неизползвам картата а гледам от друг риидър. друг проблем е че ако сървърчето е на приемник се забелязва изтичане на памет, и чета също за крашване на оскам с включен балансер, говоря за актуална версия. отдавна работя без балансер и изтичане на памет няма при мен и краш също несъм забелязал. това имах предвид.

    поздрави

  8. #8

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    Load balancer e едно от най-добрите неща в оскам, и е "грехота" да не се използва. Кама взема от най-бързата четец, само ако му кажеш да го прави. Приоритет на локалната, също може да се зададе много лесно. Всъщност, какво значение има от къде взема кама при включен lb, след като при изключен, пердаши едновременно от всички четци?! В момента има изтичане на памет, само и единствено от dvbapi модула. Пусната е тема в стриймборда memory leak, може да се направи справка. Сървърен оскам, компилиран без dvbapi, работи седмици с активиран и сетнат LB, без никакви течове. Ако някой има съмнение в коректната работа на LB, може да пусне билет в борда по всяко време, като опише какви са проблемите и разбира се го докаже с логове.

  9. #9
    Senior Member njor's Avatar
    Join Date
    23-01-2011
    Posts
    364
    Uploads
    0

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    Замисъла на тази опция е когато имаш много клиенти да използваш повече от една карта и да разпределиш натоварването между отделните карти.Това е основното предназначение,но има и други приложения на същия принцип.

  10. #10
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Оптимални настройки на loadbalancer в oscam

    Quote Originally Posted by galiano View Post
    В момента има изтичане на памет, само и единствено от dvbapi модула. Пусната е тема в стриймборда memory leak, може да се направи справка. Сървърен оскам, компилиран без dvbapi, работи седмици с активиран и сетнат LB, без никакви течове. Ако някой има съмнение в коректната работа на LB, може да пусне билет в борда по всяко време, като опише какви са проблемите и разбира се го докаже с логове.
    да но проблема в момента е само когато използваш пача на парасол. а инак капитан кук си е затворил билета. и ще се окаже че изтичането е в кеш екс модула и в момента се опитват да го поправят. относно балансера всеоще има оплаквания, и поникакъв начин аз не съм успявал да да работя само от локалната когато съм на канал на оператора. мен лично ме дразни. за сериозни сървъри нека се използва там балансера е и трябва да върши работа

    поздрави.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 34
    Last Post: 18-03-2013, 10:10:54
  2. Replies: 22
    Last Post: 03-03-2013, 01:00:46
  3. Replies: 1
    Last Post: 06-01-2013, 19:40:40
  4. Replies: 1
    Last Post: 16-07-2012, 12:36:54
  5. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •