staat in het teken van de opkomst van het digitale tijdperk, en de auteur schakelt de hulp in van het internet voor feedback.


Auteur biografie Steve Jobs werkt aan vervolg


Het verhaal van het nog naamloze werk start in de 19e eeuw met de wiskundige Ada Lovelace, ook bekend als de 'oorspronkelijke programmeur.' Isaacson plaatste reeds fragmenten van het boek online, onder andere op Livejournal en Medium. In een van de secties beschrijft hij Silicon Valley tijdens de jaren '70. De schrijver hoopt onder meer de personen waarover hij schrijft bij het project te betrekken, zodat de feiten kloppen.

"De opzet van het vroege internet was het stimuleren van samenwerking, maar daar zijn we met het wereldwijde web vanaf gedreven," legt Isaacson uit. "Door mijn boek in deze vroege fase al publiekelijk te maken, hoop ik via crowdsourcing tot de beste ideeŽn te komen."

Isaacson bracht in 2011 de biografie uit van Steve Jobs, wat al snel een bestseller werd. Het boek verscheen pas in de laatste maand van het jaar, maar werd alsnog het bestverkochte boek van 2011. In de eerste week verkocht webwinkel Amazon al 379.000 exemplaren.