Drie kwart van de Nederlanders neemt de smartphone mee het toilet in, waar sms'en en WhatsAppen het meest populair is om de tijd te verdrijven. Dat blijkt uit onderzoek van toilethygiëne-specialist 123toilet.nl, dat werd gehouden onder duizend Nederlanders.


WhatsApp populair op toilet


73 procent van de ondervraagden geeft aan de smartphone wel eens mee te nemen, terwijl 29 procent helemaal nooit zonder smartphone gaat. 69 procent gebruikt de telefoon om te chatten via sms of WhatsApp, terwijl meer dan de helft (51 procent) de tijd gebruikt om e-mail te checken. Ook sociale media als Twitter en Facebook zijn met 46 procent populair, gevolgd door het lezen van nieuws met 37 procent.

Bellen en gamen is minder populair tijdens een toiletbezoek: respectievelijk 24 en 23 procent van de toiletgangers is daarmee bezig op de wc. Shoppen (14 procent) en daten (6 procent) blijken het minst populair.

Belang van bereik

Het Nationaal Toilet Onderzoek is onder andere gehouden om het belang aan te tonen van goed bereik in toiletruimtes, die zich vaak in afgelegen gedeelten van gebouwen bevinden. Eventueel nader onderzoek moet uitwijzen of men bij beter bereik ook daadwerkelijk vaker en langer de smartphone gebruikt op het toilet.