Met ingang van het nieuwe jaar staken TNT Benelux en TCM hun uitzendingen voor de Nederlandstalige markt. De zenders werden te weinig bekeken en mede daardoor niet overal doorgegeven.

Aan een lange geschiedenis van de filmzenders TNT en TCM (Turner Network Television en Turner Classic Movies) komt op 1 januari 2014 in Nederland en BelgiŽ een einde. In enkele gevallen gaat Cartoon Network hierdoor ook in de avond en nacht uitzenden. Op diverse andere Europese markten blijven de filmzenders wel actief. In Nederland en Vlaanderen waren de zenders al langer niet meer erg succesvol.

Relaunch TNT Benelux geen succes
De zender TNT Benelux werd onder het motto 'we know drama' in het voorjaar van 2012 geherintroduceerd. Onder de naam TNT, maar dan met als toevoeging Classic Movies, zond de zender jaren eerder ook al uit op het toenmalige deelkanaal TNT/Cartoon Network. Later werd TNT daar vervangen door TCM. Bij liefhebbers van de meer klassieke film waren de zenders altijd zeer geliefd, maar een groot publiek wisten de zenders van Ted Turner (bij Turner Networks horen onder meer ook CNN en Cartoon Network) nooit bereiken. Een poging om TNT weer op de kaart te zetten is zelfs op een mislukking uitgelopen.

Ook TCM verdwijnt nu van de buis
Maar ook voor TCM valt nu het doek. Deze zender heeft jarenlang als zelfstandig kanaal of in de avonduren van Cartoon Network uitgezonden. UPC gaf TCM echter al een aantal jaren niet meer door. Relatief weinig abonnees leken de zender te missen waardoor deze nooit meer terugkeerde.Ook TNT Benelux kreeg geen voet aan de grond want alhoewel KPN en Telenet de zender doorgaven, deden UPC en Ziggo in Nederland dit niet. Dat de kabelbedrijven de nieuwe zender niet wilden doorgeven heeft alles te maken met keuzes die worden gemaakt waarbij de kosten voor doorgifte worden afgewogen tegen het kijkerspotentieel en de toegevoegde waarde van de zender.