Netflix test goedkoper abonnement

Streamingdienst Netflix is een test gestart met het aanbieden van een goedkoper abonnement. Voor 6,99 dollar per maand beperkt deze zich tot het streamen van films en series op één scherm tegelijk, enkel in lage sd-kwaliteit.


Netflix test goedkoper abonnement


Normaal gesproken is het standaard (en daarmee goedkoopste) abonnement 7,99 dollar per maand. Daarmee kun je streamen op twee schermen naast elkaar, met de mogelijkheid om films en series in hd-kwaliteit te bekijken.

Bij het huidige standaardabonnement kun je zelf bijvoorbeeld Breaking Bad streamen, terwijl je kinderen op Netflix Kids kijken naar de Smurfen. Het is al mogelijk om een duurder abonnement af te sluiten voor 11,99 per maand, waarmee je vier streams tegelijk kan afspelen. Persbureau Bloomberg suggereert dan ook dat Neflix experimenteert met prijzen gekoppeld aan het aantal schermen, om beter grip te houden op wie er zoal profiteren van een enkele account.

Beperkt aanbod

Een woordvoerster van Netflix laat weten dat het nieuwe abonnement vooralsnog enkel voor een beperkte groep consumenten beschikbaar is gesteld. Of de goedkopere subscriptie uiteindelijk voor iedereen een optie wordt, is nog niet zeker.