Dieven hacken pinautomaten met USB-sticks

Criminelen hebben gaten gezaagd in pinautomaten, om vervolgens de machines via USB-sticks te hacken. Dat blijkt uit een onderzoek naar overvallen op een anonieme Europese bank, die eerder dit jaar plaatsvonden.


Dieven hacken pinautomaten met USB-sticks


De dieven installeerden via de USB-sticks software op de pinautomaat. Vervolgens gebruikten ze een 12-cijferige code om een aangepaste interface op te roepen, die correspondeerde met de code van een collega.

Het proces is vergelijkbaar met het uitwisselen van codes tijdens het inloggen bij internetbankieren. Dat zorgde ervoor dat één dief er niet zomaar met de buit vandoor kon. Hij moest altijd samenwerken met de rest van het team om de hack uit te voeren.

Maximale winst

Eenmaal ingebroken werd duidelijk hoeveel cash er in de automaat zat. Zo konden de criminelen ook aangeven in welke briefjes de pinautomaat zou uitbetalen, om zo snel mogelijk buit te maken.

Na de diefstal werden de gaten gedicht, zodat dezelfde machines meermaals geleegd konden worden zonder dat de hack werd ontdekt. Vier verschillende pinautomaten werden op die manier overvallen. Hoeveel geld er in totaal is gestolen, is niet bekendgemaakt.