Hackers maken streamen van pc naar Wii U GamePad mogelijk

De controller van Nintendo's Wii U wordt normaal gesproken enkel gebruikt voor het streamen van Wii U-games, maar hackers hebben het voor elkaar gekregen er pc-games op af te spelen. Op een Duitse hackersconferentie deden ze de techniek uit de doeken.


Hackers maken streamen van pc naar Wii U GamePad mogelijk


De Wii U GamePad bezit een touchscreen in het midden en heeft daardoor wat weg van een uit de kluiten gewassen tablet. Sommige spellen maken van het scherm gebruik om spelelementen als kaarten of inventarissen gemakkelijker bereikbaar te maken. Vaak zijn hele games op die manier draagbaar te spelen, zodat de televisie vrij komt voor anderen in het huis.

De drie hackers toonden beelden van de console-exclusieve spellen Final Fantasy 7 en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Deze werden geŽmuleerd op een pc, en vervolgens naar de GamePad van de Wii U gestreamed.

Open source

Het project zit nog in een vroege fase, en lang niet alle games werken zomaar. Het team heeft de open source code publiekelijk gemaakt, zodat iedereen vrij is er aanpassingen aan te doen en mee te werken aan de ontwikkeling ervan. Nintendo zelf heeft nog niet op de hack gereageerd.

Het streamen van pc-games naar de woonkamer lijkt in 2014 een belangrijk onderdeel te worden van de computerspellenmarkt. Chipfabrikant NVIDIA bracht al de draagbare Shield uit, en softwarebedrijf Valve lanceert binnenkort zijn Steam Machines.