Live-beelden van het realityprogramma Utopia zijn niet direct via de interactieve tv-decoder maar wel via een app voor tablet en smartphone te bekijken.
De gratis app is beschikbaar voor tablets en smartphones van Apple en voor apparaten die op het Android-besturingssysteem functioneren. Voor het bekijken van live-beelden dient men wel een zogenaamd Utopia Paspoort te kopen. De maand januari kan men gratis naar de live-beelden kijken. Daarna dient men hiervoor €2,50 per maand te betalen. Via tablet en smartphone kan men overal naar de live-beelden kijken. Wel dient men er rekening mee te houden dat het kijken via mobiel internet ten koste van de beschikbare databundel gaat.

Niet via tv-decoder

Utopia kan niet direct via de tv-decoder bekeken worden. Of dit in de toekomst mogelijk wordt, is niet bekend. Het laatste grote live realityprogramma Secret Story was bij de grote tv-aanbieders via een speciaal tv-kanaal te bekijken. Liefhebbers en volgers konden op deze manier 24 uur per dag de belevenissen van de deelnemers volgen. Vanaf 6 januari zendt SBS6 elke werkdag wel het tv-programma Utopia uit waarin het leven van de deelnemers te volgen is. Elke zaterdagavond is er een compilatieprogramma waarin de belangrijkste beelden van de voorgaande week te bekijken zijn.